Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
Yritys
Koirat
Verkkolehti Verkkotie
Etusivu
Uutiset
Uutisarkisto
Urheiluarkisto
Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
 
Kiekko.fi
Pohjois-Korean johtajan pojanpoika aloittaa opinnot Bosniassa Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Timo Nikunen   
14.10.2011 22:34

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-Ilin pojanpoika on kirjoittautunut oppilaaksi bosnialaiseen kouluun, uutistoimisto AFP kertoi.

Kim Han-Sol päätyi United World Colleges (UWC) -verkoston oppilaitokseen Mostariin, koska hänelle ei myönnetty oleskelulupaa opintoihin vastaavassa koulussa Hongkongissa.

Etelä-Korean tiedotusvälineet julkaisivat aiemmin tässä kuussa kuvia muodikkaasti pukeutuneesta, hiuksensa oranssiksi värjänneestä teinistä, jonka uskotaan olevan Han-Sol, vaikka kuvien aitoutta ei ole voitu vahvistaa. Kuvat olivat peräisin sittemmin suljetusta Facebook-käyttäjätilistä.

Mostarin UWC-koulu painotti, että Han-Sol ei saa mitään erityiskohtelua kahtena opiskeluvuotenaan.

"Kyseessä on alaikäinen henkilö, eikä tämä ole julkinen asiaa . . . hän on tavallinen opiskelija muiden tavoin. Hänellä on samat säännöt, sama majoitus ja sama ruoka", koulun johtokunnan puheenjohtaja Jasminka Bratic kertoi.

Han-Solin koulun opetuskieli on englanti. Koulussa on noin 120 oppilasta iältään 16–18 vuotta. Kaksivuotiset lukiotason opinnot tähtäävät International Baccalaureate -tutkintoon.

Han-Solin isä Kim Jong-Nam on Pohjois-Korean johtajan vanhin poika. Hänen kerrotaan asuvan puolisoineen Macaossa, Etelä-Kiinassa.

Jong-Nam menetti mahdollisuutensa nousta isänsä seuraajaksi yritettyään Japaniin väärennetyn passin turvin 2001. Mukanaan hänellä oli nainen ja lapsi, joiden uskotaan olevan hänen vaimonsa ja poikansa. Hän kertoi haluavansa vierailla Tokion Disneylandissa.

Kaikki Kim Jong-Ilin kolme poikaa opiskelivat teini-ikäisinä Euroopassa. Kimin seuraajaksi arveltu poika Kim Jong-Un opiskeli Sveitsissä.

United World Colleges on kolmentoista koulun maailmanlaajuinen verkosto, jonka tavoitteena on edistää kansojen ja kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Kouluissa on oppilaina nuoria erityisesti sotaa käyviltä alueilta.

Mostarin kaupunki muistetaan kroaattien, muslimien ja serbien väkivaltaisista yhteenotoista Bosnian sodassa 1992–1995.   

Viimeksi päivitetty ( 14.10.2011 22:35 )
 

Verkkotie Oy, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI © 2005