Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
Yritys
Koirat
Verkkolehti Verkkotie
Etusivu
Uutiset
Uutisarkisto
Urheiluarkisto
Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
 
Kiekko.fi
Oscar-palkintojen voitelurahat halutaan kuriin Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Toimitus   
23.09.2011 13:50
Oscareista päättäville Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsenille on asetettu kielto osallistua elokuvastudioiden tarjoamille hulppeille illallisille ja kokkareille ennen palkintojen jakoa.

Viime vuonna Akatemian jäseniä kestittiin runsain mitoin, The Independent -lehti kertoi. Tänä vuonna Akatemia haluaa estää suurten markkinointibudjettien elokuvia saamasta epäreilua etua jäsenien voitelemisella ennen äänestystä.

Uusien sääntöjen mukaan Akatemian jäsenet eivät saa osallistua elokuvastudioiden tilaisuuksiin ehdokkaiden julkistuksen jälkeen tammikuun 24. päivänä. He saavat käydä näyttelijöiden tähdittämissä elokuvanäytöksissä, mutta tiedotustilaisuuksien jälkeiset drinkit ja kanapeet ovat pannassa, lehti kertoi.

Säännöt aiheuttanevat Hollywoodin seurapiireissä todennäköisesti vielä suurta hämminkiä, sillä elokuva-alalla kanssakäyminen on tiivistä. Oscar-kausi muuttunee lehden mukaan ”sosiaaliseksi miinakentäksi”.

”Kuinka kieltää ihmistä, jonka paras kaveri on ehdokkaana, käymästä illallisella tämän kanssa? Eikö esimerkiksi Warren Beatty voi illastaa Jack Nicholsonin kanssa, jos Annette Bening on Oscar-ehdokkaana?”

Beatty ja Bening ovat naimisissa, Nicholson Akatemian jäsenenä.

Akatemia laajentaa lisäksi "negatiivisen kampanjoinnin" eli vastaehdokkaiden mollaamisen kieltoa sähköpostien lisäksi sosiaaliseen mediaan, kuten Facebookiin ja Twitteriin.

Menestyksellisten markkinointikampanjoiden arvioidaan maksavan 25 miljoonaa dollaria. Pienten budjettien elokuvilla ei ole ollut varaa tällaisiin summiin.
Viimeksi päivitetty ( 23.09.2011 14:47 )
 

Verkkotie Oy, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI © 2005