Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
Yritys
Koirat
Verkkolehti Verkkotie
Etusivu
Uutiset
Uutisarkisto
Urheiluarkisto
Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
 
Kiekko.fi
Köyhien määrä ennätyslukemiin Yhdysvalloissa Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Toimitus   
14.09.2011 12:12
Köyhien yhdysvaltalaisten lukumäärä kasvoi viime vuonna yli viiteentoista prosenttiin, reiluun 46 miljoonaan henkeen. Köyhyysrajan alapuolella elävien osuus nousi jo kolmatta vuotta peräjälkeen.

Yhtä paljon köyhiä ei ole ollut Yhdysvalloissa ainakaan viiteenkymmeneen vuoteen, maan kauppaministeriön tilasto osoittaa. Asiantuntijat eivät myöskään usko tilanteen nopeaan korjaantumiseen nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa.

Ministeriön asiantuntijat eivät antaneet tarkkoja selityksiä köyhyyspiikille, mutta eräs keskeinen syys on hallituksen kyvyttömyys luoda maahan uusia työpaikkoja, Los Angeles Times -lehti kertoi.

Toimeentulovaikeudet ajavat yhä useampia aikuisia muuttamaan takaisin vanhempiensa luokse tai yhteisasuntoihin.

Myös työssäkäyvien toimentulo heikkeni. Kotitalouksien reaaliset keskitulot supistuivat yli kaksi prosenttia reiluun 49 000 dollariin.

"Tämä on keskiluokan menetetty vuosikymmen", Michiganin yliopiston tutkija Sheldon Danziger sanoi lehdelle.

Köyhien alaikäisten lukumäärä kasvoi niin ikään ylimmilleen 1962 jälkeen, väestötieteilijä William Frey Brookings Institutionista kertoi. Eniten köyhien lapsien määrä kasvoi latinoväestön keskuudessa. Köyhien lasten osuus mustien väestönosassa oli 39 prosenttia. Kasvua oli kolme prosenttia edellisvuotiseen verrattuna.

Esimerkiksi Kaliforniassa vain joka viidennellä asukkaalla on sairausvakuutus. Luku on maan alhaisimpia. Köyhien perheiden lapset jättävät todennäköisemmin koulunkäynnin vähiin ja sairastavat enemmän. Osavaltio kärsii jo nyt koulutetun työvoiman puutteesta.
 

Verkkotie Oy, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI © 2005