Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
Yritys
Koirat
Verkkolehti Verkkotie
Etusivu
Uutiset
Uutisarkisto
Urheiluarkisto
Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
 
Kiekko.fi
Afrikan maiden avustusohjelma Somalialle tökkii Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Toimitus   
25.08.2011 22:06
Afrikan maiden hallitukset ovat lupautuneet toimittamaan 46 miljoonaa dollaria Somalian hätäapua varten. Avustusjärjestöt pettyivät summan, sillä ne olisivat toivoneet mailta 50 miljoonan apupakettia.

Etiopian Addis Abebassa pidettyn tynkäkokoukseen osallistui ainoastaan neljä maanosan valtionpäämiestä. Nälänhädästä kärsivän Somalian avustussummasta lähes puolet koostui Algerian 10 miljoonan ja Angolan ja Egyptin viiden miljoonan osuuksista, brittilehti Guardian kertoi.

Gambia, Mauritania ja Kongon tasavalta antoivat kokoaan anteliaammin rahaa, Nigeria sitävastoin vain kaksi miljoonaa. Myös Etelä-Afrikka kitsastelee avustuksissaan.

Afrikan kehityspankki julkisti kuitenkin 300 miljoonan dollarin avustussumman alueen pidemmän aikavälin kehitysohjelmalle.

Afrikan unionin sanotaan reagoineen Somalian hätään etananvauhdilla. Ennen Etiopian huippukokousta se oli saanut kerättyä 500 000 dollaria hätäapua, lehti kertoi.

Nälänhätä on julistettu viiteen maakuntaan Somaliaan. Hätäapua tarvitsee Itä-Afrikassa kaikkiaan 12,4 miljoonaa ihmistä, Yhdistyneet kansakunnat arvioi. Järjestö tarvitsisi Itä-Afrikan avustusohjelmaansa 1,1 miljardia dollaria.

Viime viikolla Islamilainen konferenssi (OIC) lupasi hätäalueelle 350 miljoonaa dollaria. Järjestön pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu uskoi summan kasvavan pian puoleen miljardiin.

YK:n tansanialaisen apulaispääsihteerin Asha-Rose Migiron mukaan kriisi ei rajoitu pelkästään ruokapulaan. Se uhkaa kokonaisen sukupolven terveyttä ja tulevaisuutta.

Kulkutaudit leviävät Mogadishussa. Kuivuudesta kärsivillä perheillä  ei ole toimeentulomahdollisuuksia näiden jouduttua myymään maansa ja karjansa.

Migiron mukaan liian suuriksi paisuneilla pakolaisleireillä naisia raiskataan, ja rikollisryhmät vainoavat turvaa etsiviä pakolaisia. Surkealta tulevaisuus näyttää myös pakolaisleireillä yksin harhailevilla orvoilla lapsilla.
Viimeksi päivitetty ( 25.08.2011 22:07 )
 

Verkkotie Oy, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI © 2005