Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
Yritys
Koirat
Verkkolehti Verkkotie
Etusivu
Uutiset
Uutisarkisto
Urheiluarkisto
Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
 
Kiekko.fi
Sota Afganistanissa "kovempi kuin Irakissa" Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Toimitus   
08.02.2009 21:45

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman Afganistanin- ja Pakistanin-erityisedustaja Richard Holbrooke sanoi sunnuntaina, että sota Afganistanissa tulee olemaan "paljon kovempi kuin Irakissa".

"Afganistanissa ei ole mitään salaista kaavaa . . . Siitä tulee pitkä ja vaikea kamppailu", Holbrooke varoitti Münchenissä pidetyssä kokouksessa The New York Times -lehden mukaan.

Britannian yleisradion BBC:n mukaan Holbrooke oli vielä suorempi: "En ole koskaan nähnyt mitään sellaista kuin se sotku, jonka olemme perineet (George Bushin hallinnolta)."

Kokoukseen osallistunut Afganistanin presidentti Hamid Karzai vaati, että maltilliset Taliban-liikkeen edustajat palaisivat Afganistaniin rakentamaan maata.

Karzain mukaan tilanne maassa on parantumassa, mutta yhdysvaltalaisten näkemys on toinen. New York Timesin mukaan Karzai on menettänyt Obaman tuen villinä rehottavan korruption takia.

Obama aikoo lähettää Afganistaniin 30 000 sotilasta lisää, koska miehityksen vastainen Taliban-liike on vahvistanut otettaan maasta.

Puolan ulkoministeri Radek Sikorski sanoi, että Afganistan on testi Natolle.

"Se mitä minä haluan Natolta, on enemmän sota-ajan ajattelutapaa", sanoi puolestaan Britannian puolustusministeri John Hutton, joka syytti Natoa turhasta byrokratiasta.

Natolla on Afganistanissa tällä hetkellä noin 55 000 sotilasta, joista noin 30 000 Yhdysvalloista.

 

Verkkotie Oy, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI © 2005