Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
Yritys
Koirat
Verkkolehti Verkkotie
Etusivu
Uutiset
Uutisarkisto
Urheiluarkisto
Verkkolehti Verkkotie Verkkolehti Verkkotie
 
Kiekko.fi
Ex-natsi Italiaan sotarikostuomiota istumaan Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Timo Nikunen   
16.02.2008 20:30

Kanadan luovuttama entinen natsi saapui lauantaina Italiaan istumaan elinkautista vankeutta toisen maailmansodan aikaisista sotarikoksista.

Italialainen sotilastuomioistuin tuomitsi nyt 83-vuotiaan Michael Seifertin poissaolevana. Hän sai tuomion ainakin 18 ihmisen kiduttamisesta ja murhasta vankileirin vartijana Pohjois-Italian Bolzanossa 1944–1945.

Seifert on tunnustanut toimineensa vartijana leirillä, jossa juutalaisia ja poliittisia vankeja pidettiin ennen siirtoa Saksan keskitysleireille. Hän on kuitenkaan kiistänyt surmanneensa ketään.

Ukrainalaissyntyinen Seifert oli oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan Saksan SS-joukkojen jäsen toimiessaan vartijana Bolzanossa. Sodan jälkeen hän muutti Kanadaan väittäen olevansa virolainen.

Seifert pidätettiin Italian pyynnöstä 2002. Hän vei maastakarkoituksensa eri oikeusasteisiin, kunnes viime kuussa Kanadan korkein oikeus ilmoitti, että ei ota asiaa käsittelyyn.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Italian oikeudenkäynnin syyttäjä Bartolomeo Constantini sanoi lauantaina, että Seifertin terveys kestää vankilaan menon. Tuomitun korkean iän takia Constantini ei kuitenkaan näe estettä sille, että tuomio voidaan suorittaa kotiarestina.

 

Verkkotie Oy, Radiokatu 20, 00240 HELSINKI © 2005